Frédéric Rosart, Notaris te Turnhout

 

Frédéric Rosart

Notaris te Turnhout

Ondernemen

Bent u van plan om binnenkort een eigen zaak op te starten of stapt u weldra over van een activiteit in bijberoep naar een volledig zelfstandige activiteit? De notaris kan u helpen in de keuze van de geschikte omkadering. En goed nieuws: De vennootschapsregels zijn sinds 1 mei 2019 gewijzigd. De nieuwe regels verminderen een aantal drempels voor startende ondernemers.

Deze rubriek biedt u reeds een inkijk in de belangrijkste, juridisch correcte elementen voor de opstart of doorstart van uw onderneming.

In een notendop...

Het kiezen, bepalen en invullen van de voor u meest geschikte juridische basis voor uw zelfstandige activiteit, is een fundamentele stap voor het later succes van uw onderneming. Lees meer.

Dat er drie grote soorten vennootschapsvormen bestaan wist u waarschijnlijk al. Wist u ook dat ze zich van elkaar onderscheiden naargelang hun doel, naargelang de rechtspersoonlijkheid en op vlak van de beperkte aansprakelijkheid? Lees meer.

De kostprijs van de oprichtingsakte van uw vennootschap weegt niet op tegen de voordelen die de BV, CV en NV bieden en de toegevoegde waarde van de tussenkomst van de notaris. Lees meer.

Elke verandering in de statuten, of statutaire wijziging, vergt een beslissing van de algemene vergadering en dient notarieel te worden vastgelegd. We laten u hier kennismaken met de belangrijkste elementen uit de statuten. Lees meer.

 

Data Protection Officer

Het kantoor heeft een data protection officer aangeduid om de bescherming van de persoonsgegevens die zij verwerkt te garanderen. Elke aanvraag omtrent de bescherming van de persoonsgegevens van het kantoor alsook elke aanvraag in verband met de uitoefening van de rechten van de betrokkenen kan gericht worden aan privacy@belnot.be .